JEDAN OBROK DNEVNO OD SADA I U ZVORNIKU

ZA 34 NOVA KORISNIKA U POTREBI OBROK NA KUĆNI PRAG

MFS-EMMAUS je početkom sedmice počeo dijeliti jedan obrok dnevno i na području općine Zvornik. U samom startu za 34 nova korisnika u potrebi sa ove općine, jedan obrok dnevno će biti dostavljan na kućnu adresu. Obroci će se pripremati u adaptiranom prostoru gdje je smještena kuhinja za ove potrebe.

Gotovo da nema mjesta u Bosni i Hercegovini da možemo sa sigurnošću reći kako ne broji ni jednu porodicu u potrebi, stariju i nejaku osobu, gladne i iznemogle stanovnike, generalno ljude kojima je potrebna pomoć. Pomoći onome kome je pomoć najpotrebnija, nije fraza i nema pisana pravila, ne poznaje dob i granice, kako entitetske tako i državne. Godinama popravljamo sliku života u našoj zemlji i izvan nje sa jasnim namjerama da postojimo sve dok i zadnjem stanovniku ne bude ukazana pomoć. Projekat “Jedan obrok dnevno” započeli smo sa 10 korisnika a sada računajući ove iz Zvornika, brojimo 307 na području općina Gračanica, Doboj Istok, Srebrenica, Bratunac i Zvornik. Za Zvornik je u planu do kraja godine povećati broj korisnika na stotinu, a ukoliko bude potrebno i za većim brojem, spremni smo odgovoriti i obroke dostavljati na kućnu adresu svima onima koji danas žive u stanju potrebe. Pri realizaciji ovog projekta možete pomoći i vi pozivom na broj 17011 i obezbijediti jedan obrok dnevno za nekoga u stanju potrebe. Cijena poziva je 2 KM +pdv za sve operatere. DOBRO SE BOLJIM VRAĆA