fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

JEDAN OBROK DNEVNO POZIVOM NA BROJ 17011 DONIRATE JEDAN OBROK

“Jedan obrok dnevno” naziv je projekta koji MFS-EMMAUS implementira već 3 godine i u njega je uključeno preko 700 korisnika sa područja Doboj Istoka, Doboja, Gračanice, Srebrenice, Bratunca i Zvornika. Projekat je namijenjen osobama treće životne dobi u stanju potrebe, bolesnim i iznemoglim osobama koje uglavnom žive same u udaljenim ruralnim područjima te samostalno ne mogu sebi obezbijediti obrok ili doći do javne kuhinje.
Naš tim svakodnevno ovim ljudima dolazi na vrata sa toplim obrokom i lijepom riječju. Friške obroke pripremamo s ljubavlju i nastojimo da budu dostojni svih nas jer ih pravimo kao za sebe sa svježim i pažljivo odabranim namirnicama. Namirnice za pripremu hrane ugroženim kategorijama ljudi nabavljamo isključivo od donacija, vlastitom plasteničkom proizvodnjom kao i od uplata dobrih ljudi, te od poziva ostvarenih na jedinstveni humanitarni broj 17011, aktivan za sve operatere u BiH.
Veoma važno je istaći da se uz ove obroke, trenutno na nivou Udruženja priprema ukupno 3611 obroka dnevno u pet zasebnih kuhinja koje djeluju unutar naših kapaciteta. Još jedna jako bitna činjenica je da za sve obroke, hljeb pravimo i pečemo sami u našoj pekari koja radi pri centralnoj kuhinji Prihvatnog centra Duje, koja pored toga ujedno napravi i najveći broj obroka dnevno. Ekipe koje dnevno izbacuju hiljade hljebova, peciva, kolača, kuhanih obroka, dijetalnih obroka i peciva prilagođenih našim korisnicima, zaista rade jedan odgovoran i nadasve ključan posao. Naročito ako znamo da se svaki dan povećava broj korisnika jednog obroka kao i drugih korisnika naših usluga. Timskim radom možemo napraviti i već pravimo čudo uzimajući u obzir da svaki obrok treba spremiti, servirati, upakovati ili isporučiti na kućnu adresu. Svi zajedno radimo velike stvari i spremni smo za nove izazove u korist krajnjeg korisnika.
Dobro se boljim vraća