fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Jetimi iz BiH na obilježavanju Dana jetima u Turskoj

Tradicionalno, kao i prethodnih godina tokom Mubarek mjeseca – Ramazana, na poziv partnerske organizacije IHH iz Turske, jetimi iz Bosne i Hercegovine su pozvani u Tursku, na obilježavanje 15. dana Ramazana, odnosno Dana jetima.

Tri djevojčice, koje su redovno stipendirane od strane navedenog donatora, zajedno sa predstavnicom MFS-EMMAUS-a će tokom posjete gradu Istanbulu imati priliku da posjete kulturne i historijske znamenitosti ovog grada, ali i da upoznaju kulturu i tradiciju ove zemlje, te prisustvuju obilježavanju Međunarodne konferencije i raznolikog programa koji će biti upriličen za 15. Dan Ramazana, gdje će jetimi iz raznih zemalja imati priliku da svoju domovinu odakle dolaze predstave na tradicionalan i sebi svojstven način.

 –

Kroz petodnevni boravak u Turskoj, jetimi će imati priliku da tokom zajedničkih druženja stiču nova poznanstva i prijateljstva, podijele svoje životne priče, i svojom iskrenošću i osmijehom ojačaju prijateljsku vezu između zemlje u kojoj su rođeni i zemlje koja nikada ne zaboravlja na njih.