fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Jetimi iz BiH prisustvovali obilježavanju “Svjetskog dana jetima” u Turskoj

Petnaesti dan Ramazana IHH humanitarna organizacija iz Turske obilježava kao Međunarodni svjetski dan jetima.

Na taj dan, kao i prethodnih godina, naši jetimi u pratnji uposlenika MFS-EMMAUS-a, posjetili su Tursku i prisustvovali zajedničkim iftarima na otvorenom.

Ovom događaju su prisustvovali jetimi iz mnogih zemalja kao što su: Palestina, Sirija, Libanon, Bosna i Hercegovina, Afganistan, Kirgistan, Albanija, Burkina Faso, Pakistan, Indonezija, Tajland itd.

IMG_1118 (Medium)

Organizacija IHH je u Istanbulu ugostila i srdačno dočekala 42 gosta za koje je upriličen poseban program, prilikom kojeg su posjetioci obišli dosta lokacija i zanimljivih destinacija.

Djeca su mogla da uživaju u čarima Istanbula, da posjete jednu od glavnih turističkih destinacija kao što je Sultanova palača Topkapi Saraj. Također je posjećena Panorama Prijestolnice, zabavni park Vialand koji pruža niz zanimljivih aktivnosti i igraonica.

Krstarenje Bosforom je jedno od mjesta u kome su djeca zaista posebno uživala.

IMG_1220 (Medium) IMG_1482 (Medium)

IMG_3155 (Medium) IMG_1935 (Medium)

Svaku večer su organizovani iftari na otvorenom, a poslije iftara bili bi upriličeni zabavni sadržaji sa animatorima gdje su svim učesnicima podijeljeni pokloni.

Za djecu je ovo bilo nezaboravno iskustvo koje bi rado opet da ponove, a posebno je važan osjećaj da neko brine za njih i da nisu sami.

IMG_1614 (Medium) IMG_2088 (Medium)

IMG_1753 (Medium)