Još jedna vrijedna donacija od Sharjah Charity International: MFS-EMMAUS dobio prevozno sredstvo za distribuciju hamanitarne pomoći

Zahvaljujući donaciji kombija koju je danas MFS-EMMAUS dobio od organizacije Sharjah Charity International povodom 47.  godišnjice osnivanja Ujedinjenih Arapskih Emirata a koji se obilježava 02. decembra,  znatno će se olakšati posao Tima za distribuciju humanitarne pomoći koji je svakodnevno na terenu i koji po različitim vremenskim uslovima putuje do vrlo nepristupačnih mjesta kako bi uručio pomoć onima kojima je prijeko potrebna.
Teško je riječima opisati zahvalnost koju osjećamo prema ovoj organizaciji. Naime, plodonosna saradnja koju MFS-EMMAUS ima sa Sharjah Charity Internationalom od 2015. godine,  iznjedrila je veoma značajne i korisne projekte za građane BiH.

Proteklih godina izgrađen je veliki broj mesdžida širom BiH, organizovani su iftari, imali smo donacije u kurbanskom mesu, ogrjevu za socijalno ugrožene, prehrambenim paketima, plastenicima i sl. Ove godine započeli su i radovi na izgradnji ambulante u Potočarima, izgradjena je kuća za porodicu Milkić iz Gračanice, podržana je izgradnja zgrade Medžlisa IZ Doboj koja će biti i islamski edukativni centar, donirana su tri aparata za hemodijalizu bolnici u Gračanici te mnogi drugi.

Donacija vozila

U UAE postoji veliki broj humanitarnih organizacija među kojima je  i Sharjah Charity International koji je počeo sa radom 1989. godine a radi u 82 zemlje svijeta, na svim kontinentima.  Prva zemlja prema kojoj su krenuli sa projektima izvan UAE  je bila BiH zahvaljujući MFS-EMMAUS-u.

Ove godine imala je veći broj inicijativa povodom 47. Nacionalnog dana države, ukupne vrijednosti oko deset miliona dirhema (cca 5 mil km), tako da će realizirati unutar države UAE 5 internih inicijativa, vrijednih 7 miliona i 260 hiljada dirhema, te 12 eksternih inicijativa vrijednih oko 2 miliona, 400 hiljada dirhema.

Inicijativa Sharjah Charity Internationala ovog puta dolazi sa godinom Zayeda i stogodišnjice rođenja pokojnog Šejka Zejed bin Sultana Al Nihana, osnivača i graditelja Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji je širom svijeta pružio puno humanosti i dobročinstva. Uprkos velikom bogatstvu, često je znao da ode među “običan svijet” da bi se uvjerio da li njegov narod živi dobro. Odlazio je u kućne posjete, stvarajući jedinstvenu i neraskidivu vezu sa građanima Emirata, i tako postao inspiracija mnogima kako u regionu Zaliva, tako i u svijetu.

Povodom Dana Državnosti UAE našim donatorima upućujemo iskrene čestitke.
Hvala vam što dajete podršku našim nastojanjima da pomažemo i uljepšamo svakodnevnicu onima kojima je pomoć zaista najpotrebnija!