fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

KAD SE JETIM SMIJE, CIJELI SVIJET SE SMIJE

Kad jetim pored tebe prolazi, zastani i zadrži dah nepoznati prolazniče.

Možda će ga nešto posjetiti na oca pa ćeš ga ucviliti. Pomiluj ga po kosi i pruži mu osmjeh, izdigni ga naspram tvoje glave i više od toga, da ne bude pod nogama tuđine i da gleda svijet očima kojim ono želi, bezbrižnim i sjetnim.

Pruži mu ruku očišćenu od pogani i zla i prstom mu pokaži put kojim si onomad poslao i svoje dijete.

Sreća, radost i sigurnost, to im treba. Ne treba mu sažaljenje, njemu treba podrška i osmijeh.

Ako ništa drugo, barem smo osmijeh, radost i nezaboravno iskustvo pružili grupi djece/jetima koji ovih dana borave u Turskoj na ljetnom kampu Crvenog polumjeseca.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fabrika osmijeha i igre u samo par dana, proizvela je toliko nezaboravnih momenata da se bojimo kako neće sve lijepe doživljaje moći popamtiti i ispričati svojim majkama kada se vrate. Ekipa iz Crvenog polumjeseca zajedno sa uposlenicima i volonterima MFS-EMMAUS-a kroz projekat Hemdem, napravila je čarobni ugođaj za ove mališane kroz različite aktivnosti od kreativnih radionica, narodnih plesova, sportskih igara i plivanja do adrenalinskog parka. A otići u Tursku i ne posjetiti Istanbul, bilo bi šteta, pa smo današnji sunčan dan iskoristili za to i obišli razne znamenitosti koje ovaj grad nudi. Djeca su više nego impresionirana a posebno ih je dojmilo krstarenje Bosforom i uživanje u magiji mostova koji spajaju Evropu i Aziju.