fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Korisnici Internatskog smještaja i Dnevnog centra u Srebrenici obilježili Dječiju nedjelju

Povodom obilježavanja Dječije nedjelje u periodu od 03.10.- 09.10.2016. godine korisnici Internatskog smještaja i Dnevnog centra u Srebrenici su i ove godine organizovali niz različitih edukativno-informativnih i kreativnih sadržaja na temu položaja i prava djeteta u našoj zajednici.

Za najmlađe korisnike održane su edukativne radionice na temu „ Prava djece po UN Konvenciji o pravima djece“ s ciljem upoznavanja o pravima djece, ali i o važnosti igre za učenje i socijalizaciju. Korisnici Internatskog smještaja su u prostorijama SOS Resursni Centar za dijete i porodicu prisustvovali debati za mlade pod nazivom „Internet-prednosti i rizici“, gdje su mladi imali priliku da diskutuju o ovoj temi.

037 032

 006

Povodom obilježavanja Dječije nedjelje organizovane su i takmičarske igre kojima su prisustvovali i korisnici SOS centra Srebrenica a cilj je bio da se posebno istaknu  pravo na igru, druženje i obrazovanje. U saradnji sa nastavnicima Područne škole u Potočarima organizovan je i maskenbal. Svi učenici pomenute škole, a koji su ujedno i naši korisnici prošetali su Potočarima, a zatim su u našem Centru uz kolač i čaj nastavili druženje.

Djeca nisu samo budućnost, ona su prije svega sadašnjost u koju trebamo ulagati vrijeme, ljubav i pažnju i kojima imamo odgovornost biti podrška.

069 060