fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Korisnici Internatskog smještaja iz Potočara posjetili OŠ Lukavac Grad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pedeset korisnika MFS-EMMAUS-ovog Internatskog smještaja u Potočarima, zajedno sa osobljem posjetili su jučer Osnovnu školu „Lukavac Grad“ u Lukavcu. Ovo je treća uzvratna posjeta naših korisnika ovom gradu, prvenstveno na poziv uposlenika sada već prijateljske škole Lukavac Grad.

Cilj ove posjete je jačanje prijateljstva i međusobnih veza ove dvije ustanove i prilika da se druže sa svojim vršnjacima ali i razmjenjuju znanja i iskustva.

„Unazad dvije godine imamo uspješnu saradnju sa OŠ „Lukavac Grad“ i cilj ove posjete je da se djeca druže i upoznaju sa drugom djecu iz ostalih gradova kako bi se što uspješnije socijalizovali, družili i razmijenili svoja iskustva. Ovdje smo treći puta i već vidimo mnogo sklopljenih prijateljstava. Posebno želim da se zahvalim direktorici kao i drugim uposlenicima, koji su nam pružili priliku da opet posjetimo ovu ustanovu“ -kazala nam je u svom obraćanju Jasna Mešić, rukovodilac Internatskog smještaja u Potročarima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U sklopu jučerašnje posjete realizovane su edukativne radionice i druženje vršnjaka uz društvene igre bez mobitela,  koje su predvodile  Aktiv nastavnica jezika i književnosti  na čelu s nastavnicom Ismetom Džibrić.

Da obasjaš druge suncem, moraš sunca imati u sebi. Što je napor veći, to je užitak veći“ Ovo je motivacioni natpis koji stoji u centralnom holu ove škole čiji učenici ostvaruju zapažene rezultate od općinskih do  državnih takmičenja, a prema nama su i ovoga puta opravdali ulogu dobrog domaćina.

„Ovo je njihov treći dolazak u našu školu i vidim po izrazima lica koliko su sretni što su ovdje, kao i naši učenici. Oni su uspostavili komunikaciju od prvog susreta i kontinuirano se dopisuju, razmijenjuju iskustva i mišljenja. Danas smo im pripremili različite edukativne i zabavne radionice, druženja kroz šetnju i obilazak našeg grada kao i ručak i obilazak Jezera Modrac“-istakla je Alma Avdić, direktorica OŠ „Lukavac Grad“.

Djeca su posebno uživala u obilasku Jezera Modrac, gdje su šetali i fotografisali se sa drugarima uz obalu i prelijepi ambijent na jezeru.  

Korisnica Internatskog smještaja, Mirsada Sinanović govori kako je prvi puta da je u Lukavcu i da je super druženje kao i prilika za sklapanje novih prijateljstava. Razmijenili su kontakte i nadaju se kako će ovo prerasti u tradiciju koju mlađi ne smiju prekinuti i već se raduju uzvratnoj posjeti lukavačkih osnovaca u Potočare.