Korisnici Prihvatnog centra Duje učestvovali u XVI MEMORIJALU „Jusuf Begić – Bosno moja zemljo majkovanska“, u Lukavcu.

Korisnici usluga Prihvatnog centra Duje, učestvovali su u XVI MEMORIJALU „Jusuf Begić – Bosno moja zemljo majkovanska“, koji je održan 06.05.2016.god. u Lukavcu.
Otvaranje Memorijala je upriličeno u galerijskom prostoru JU Javna Biblioteka Lukavac, koja je organizator manifestacije. Bila je to prilika i za otvaranje jubilarne izložbe „Retrospektiva likovne kolonije Svatovac“, sa radovima nastalih na likovnim kolonijama „Art centra“ stoga su prisutni imali priliku prisustvovati i ovoj izložbi radova.
Nakon toga, književno druženje je nastavljeno u prostorijama Biblioteke.
O liku i djelu književnika, govorili su njegovi prijatelji i saradnici prof. Dr. Mirsad Kunić iz Lukavca i književnik Redžo Salkić iz Banovića. Također, u programu su učestvovali učenici OŠ „Lukavac grad“ a sa poezijom su se predstavili mladi, afirmisani i neafirmisani književnici, kao i korisnici usluga Prihvatnog centra „Duje“.
U sklopu programa bila je i promocija knjige „Fatimina ruka“, autora Safeta Berbića iz Banovića.
Naši korisnici su se predstavili u punom sjaju, a posebnu pažnju je privukao Avdulah O. sa pjesmom „Jusufu Begiću“ te je ista pjesma zbog interesovanja i posebnog značaja data porodici pjesnika.

Fotografija3607 Fotografija3609
Munevera B.,je također oduševila prisutne pjesmom „Razglednica iz ulice Lukavca“ koja je predata uposlenicima Biblioteke a Ismar. S. se pored poezije predstavio i sa svojom pjesmom „Pismo Majci“ koju je snimio za svoj album prvijenac.
Po završetku programa, nastavljeno je prelijepo druženje uz razgovor sa organizatorima i književnicima.