“KRALJ DOBRIH CIJENA “ PONOVO U SLUŽBI HUMANOSTI

Bingo doo Tuzla donirao velike količine odjeće i obuće za  MFS-EMMAUS

Domaća kompanija Bingo doo iz Tuzle i ove godine je donirala velike količine odjevnih predmeta za MFS-EMMAUS i time pokazala da biti apsolutni lider u maloprodaji ne mora uvijek da bude primarni cilj te da društvena odgovornost prema zajednici itekako može uticati na razvoj ove zemlje kao i kompanije koje rade i ostvaruju svoje uspjehe unutar nje.

Donirana roba još uvijek pristiže u naše skladišne prostore, a bit će iskorištena prevashodno za podjelu korisnicima smještenim u našem Prihvatnom centru Duje u Klokotnici kojih trenutno ima 435. Radi se isključivo o korisnicima različitih socio-zdravstvenih patologija (stari i nemoćni, psihički bolesnici, lica sa invaliditetom, beskućnici, djeca bez roditeljskog staranja i dr.) iz cijele BiH.

Ostatak robe ćemo iskoristiti i podijeliti shodno našim drugim humanitarnim aktivnostima u BiH i izvan nje.

Koristimo priliku da se zahvalimo kompaniji Bingo doo na doniranim stvarima i da napomenemo da već nekoliko godina ova kompanija prati i potpomaže naš humaniratni rad kroz svoje donacije.