fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Krenuo 4. po redu konvoj pomoći za Siriju: MFS-EMMAUS uputio do sada 936 tona pomoći narodu Sirije

Četvrti po redu MFS-EMMAUS-ov konvoj „BiH za Siriju“ od 17 šlepera krenuo je danas put Sirije ispred doo Vegafruit, Doboj Istok. Donacija se sastoji od 341 t brašna, 30 015 l ulja, 7 paleta tjestenine, 2 palete džema, 6 paleta odjeće i 9 paleta dječijih pelena.

Pomenuta pomoć prikupljana je uz podršku Muftijstva banjalučkog i Muftijstva zeničkog, u organizaciji Medžlisa i građana sa tog područja. Pored njih akciju su podržali i Udruženje „Podrinje“ Srebrenik, Fondacija Muharem Berbić, doo „DMDE“ Doboj Istok, te mnogi drugi pojedinci.

Na ispraćaju konvoja pored uposlenika i prijatelja MFS-EMMAUS-a prisustvovao je glavni imam Medžlisa IZ Ključ Ermin ef. Vučkić – izaslanik Muftije banjalučkog i Fuad ef. Omerbašić glavni imam Medžlisa IZ Tešanj – izaslanik Muftije zeničkog.

„Za samo tri dana koliko je trajala ova akcija na području zeničkog muftiluka mogu iskazati da su se građani nadmetali u dobročinstvu da bi danas sa radošću uputili ovaj konvoj pomoći sirijskom narodu“ – istakao je Fuad ef. Omerbašić.

Konvoj bi na tursko-sirijsku granicu trebao stići u utorak 16. maja 2017. godine a pratit će ga dva uposlenika MFS-EMMAUS-a i četiri predstavnika  muftijstava gdje je prikupljana pomoć, kako bi i oni na neki način dali povratnu informaciju.

Rezultat zajedničkih napora uposlenika MFS-EMMAUS-a i svih onih koji su na bilo koji način pomogli ovu humanitarnu akciju najbolje se vidi iz samih brojki:

MFS- EMMAUS je uključujući i današnji konvoj uputio 936 tona (39 šlepera) pomoći narodu Sirije:

– 826 tona brašna

– 52.015 litara ulja

– 17 paleta dječijih pelena

–  7 paleta tjestenine

– 6 paleta odjeće

– 2 palete džema

 

Drago nam je da ćemo ovim ljudima obezbijediti bar jedan obrok dnevno a u budućnosti ćemo nastojati da im pomognemo i na neki drugi način. Zahvaljujemo svim građanima koji su se i ovaj put solidarisali i pomogli našu humanitarnu akciju, koju ćemo nastaviti i u narednom periodu.

 

Dobro se boljim vraća!