fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

MALA SRCA GRAČANIČKIH OSNOVACA PUNA LJUBAVI I PAŽNJE

Učenici OŠ “Hasan Kikić” iz Gračanice uručili poklone majkama Srebrenice povodom 8. marta.

Trebali su to biti njihovi unuci ali nije im se dalo, trebali su to biti tek pronikli kaćuni po šumama, ubrani blijedim prstima dječijim ali nije im se dalo, trebao je to biti topli zagrljaj unuke kojoj bi uplela pletenice pred polazak u školu, trebalo je ali nije. Prekinuta loza i istrgan dah, napuklo srce na više komada ali su se ipak smijale i plakale od sreće. Plakala je danas većina naših majki Srebrenice što nikada nisu upoznale osjećanja za nešto što trebalo je biti.
Nesvakidašnje druženje koje smo zabilježili našim objektivom u Internatskom smještaju u Potočarima, priredili su nam učenici i nastavnici OŠ “Hasan Kikić” iz Gračanice koji su posjetili korisnice našeg projekta Ljubav za majke Srebrenice i obradovali ih skromnim poklonima povodom 8 marta. Vrijedne ruke dječije za svaku majku su zasadile po jednu čuvarkuću koja će ih čuvati u njihovim domovima. Simbolično ili ne, svakako će im trebati a ubijeđeni smo da će ih one posebno njegovati.
U sklopu programa koji su korisnici Internatskog i Dnevnog centra priredili za ovu priliku, učestvovali su i gosti sa par recitacija te se svim prisutnim obratio i direktor škole Miralem Mejremić, iskazujući zahvalnost na prijemu i čestitajući nastupajući dan žena. Za sve prisutne mališane naša majka Šuhra Malić pripremila je slatkiše koje im je lično uručila. Posebnu zahvalnost za ideju i realizaciju ove aktivnosti upućujemo nastavnicama Amiri Dautović i Aidi Čamdžić koje vode školsku sekciju mladih volontera i koje nas uvijek iznenade svojom kreativnošću.