fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Mališani Dnevnog centra iz Zvornika obilježili 1.mart Dan nezavisnosti BiH

Mališani Dnevnog centra MFS – Emmaus u Zvorniku učestvovali su na svečanosti povodom 1. marta, Dana nezavisnosti BiH, koju je organizovala Bošnjačka zajednica kulture Preporod Zvornik, a također učestvovali su i u Janji u organizaciji BKUD „Mula-Alija Sadiković“.

Svečanosti koja se prvi put održala u Domu omladine Zvornik prisustvovalo je nekoliko stotina Zvorničana. Program je bio bogat kulturno-zabavnim sadržajem kojeg su pripremili članovi BZK “Preporod” Zvornik, mališani Dnevnog centra MFS -Emmaus i učenici osnovnih i srednjih škola. Najviše razigranosti, plesa i zabave pokazala su djeca iz Dnevnog centra Zvornik koji su recitovali, plesali i izvodili igrokaze, a posebno oduševljenje publike izazvala je folklorna sekcija sa koreografijama “Fata Zvorničanka” i “Hajde dušo da ašikujemo”.

—– 

——- ——  —- 

—- 

Nakon završene svečanosti u Zvorniku mališani su se uputili prema Janji, gdje su bili specijalni gosti, a prije samog početka svečane akademije prisustvovali su i polaganju cvijeća na šehidskom obilježju ispred “Atik” džamije u Janji.

—- 

———— 

— 

Svečana akademija je održana u dvorani Doma kulture u Janji, kojoj je prisustvovao također  veliki broj građana. U programu su pored članova horske i folklorne sekcije BKUD “Mula-Alija Sadiković” Janja učestvovala i mališani  MFS-EMMAUS-ovog Dnevnog centra. Mališani su i u Janji  osvojili publiku svojom izvedbama, igrokazom, recitacitacijama i folklornom sekcijom.  Za svoj zasluženi rad uručena im je i zahvalnica za učešće na Svečanoj akademiji povodom 1.marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

…..–  —