Malonogometni turnir za djecu “Franco Bettoli 2018”

U sklopu obilježavanja 19. godišnjice MFS-EMMAUS-a, već desetu godinu se održava malonogometni turnir za djecu “Franco Bettoli 2018”. Turnir se održava u čast velikog humaniste i nekadašnjeg predsjednika i pokretača Emmaus Internationala gospodina Franca Bettolija.

Turnir je otvorio Eddy Thoreau dugogodišnji prijatelj i donator MFS-EMMAUS-a a nakon otvaranja turnira položeno je cvijeće na bisti Franca Bettolija u čast na njegov život i djelo.

Učešće na turniru uzelo je 8 ekipa i to: Škola fudbala „Sportino“ Maglaj, Sportski klub „Betaclub-Tango“ Lukavac, Škola sporta „ Atletico – 1919“ Orašje, MNK „Kaskada“ Gračanica, Škola sporta „DI-Five“ Doboj Istok, ŠK „AČKO“ Doboj i ŠF „EURO FOOTBALL“ Gračanica.

Iako su za nas na ovom turniru svi pobjednici nakon uzbudljive igre mališana, za prvo mjesto se izborio „BETA CLUB-TANGO“ Lukavac. Drugo mjesto osvojila je MNK „KASKADA“ Gračanica a za treće mjesto se izborila ŠF „ATLETIKO – 1919“ Orašje.

Priznanje za fer play tim ovojila je ŠF „ AČKO“ Doboj.

Najbolji igrač bio je Enis Kičin, za najboljeg golamana izabran je Ramiz Džebić, a nagradu najboljeg strijelca odnio je Ajdin Bektić.

Poligon Prihvatnog centra Duje bio je ispunjen lepršavim zastavama, veselim bojama dresova u kojim su se mališani borili da pokažu svoje umijeće u fudbalu te radost i graja male raje i navijača. Čestitamo svim učesnicima i vidimo se i naredne godine jer „Određeno je da se nastavi….“ – Franco Bettoli.

[smartslider3 slider=85]