fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Međunarodni dan dječije knjige

Djeca iz Emmausovog Dnevnog Centra Doboj posjetili Narodnu biblioteku u Doboju. Međunarodni dan dječije knjige obilježava se drugog aprila svake godine, a njime se želi ukazati na važnost dječije  književnosti i ljubavi prema čitanju.

Povodom dana knjige djeca Dnevnog Centra iz Doboja posjetili su Narodnu biblioteku u Doboju. Tom prilikom su uživali u čitanju bajki  i slušanju naše drage prijateljice Ivane  koja im je kao i uvijek  na duhovit i najljepši mogući način predstavila knjigu. I ovom prilikom smo pokušali skrenuti pažnju djeci da je knjiga zaista “najbolji čovjekov prijatelj“. Zahvaljujemo se Narodnoj biblioteci na saradnji, a posebno bibliotekarki Ivani Bukejlović koja nas je srdačno primila i dočekala u prostorije biblioteke.

Ovaj datum izabran je na sam rođendan Hansa Cristiana Andersena, najpoznatijeg pisca bajki. Neke od njegovih najpoznatijih bajki koje su obilježile naše djetinstvo su Carevo novo ruho, Ružno pače, Princeza na zrnu graška, Mala sirena i mnoge druge.

“Knjiga je vrijednija od svih spomenika ukrašenih slikama, reljefom i duborezom, jer ona sama gradi spomenike u srcu onog, ko je čita”.