fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

MFS-EMMAUS DISTRIBUIRA TRI OBROKA DNEVNO ZA SVE STUDENTE SMJEŠTENE U KARANTIN HOTELA TUZLA

MFS-EMMAUS od samog formiranja karantina u prostorijama hotela „Tuzla“ vrši podjelu tri obroka dnevno za sve studente koji su bili na radu preko studentskih organizacija u Njemačkoj.
Na osnovu instrukcija Ministarstva civilnih poslova BiH, a prema epidemiološkoj situaciji, procijenjeno je da se odredi karantin u trajanju od 28 dana i da se prati njihovo zdravstveno stanje. MFS-EMMAUS za sada jedini ima pristup prostorijama gdje su smješteni studenti zbog dostave tri obroka dnevno. Iako trenutno studenti nemaju nikakve simptome koji bi ukazivali na COVID-19, MFS-EMMAUS-ov tim je poduzeo sve mjere prevencije prilikom same podjele obroka i svakodnevno stoji na usluzi ovim mladim ljudima u vidu podjele higijenskih i drugih potrepština. Studenti se ponašaju odgovorno i pridržavaju se kućnog reda koji je odredio Zavod za javno zdravstvo TK-a.
Svjesni su situacije u kojoj se nalaze i osjećaju se zaštićeno shodno teškom periodu u kojem su se našli. Pod posebnom dozom opreza prate situaciju i jedva čekaju da sve ovo prođe bez posljedica po njihovo zdravlje, kako bi se što prije vratili svojim porodicama.