fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

MFS EMMAUS ORGANIZOVAO AKCIJU ČIŠĆENJA U GRAČANICI

Svjetski dan čišćenja okupio je ove godine 18. septembra u globalnoj, ekološkoj akciji čišćenja volontere iz 180 zemalja svijeta u zajedničkoj ideji da očiste planetu od nepravilno odloženog otpada. Jedna od tih zemalja je i Bosna i Hercegovina.

Velika akcija čišćenja provodi se na 30 lokacija širom naše zemlje, a aktivnost u Gračanici provodi MFS-EMMAUS u saradnji sa MZ Gračanica i Udruženjem Brezik a akciji su se odazvali i lokalni tim ASUBiH kao i članice košarkaškog kluba G-stars iz Gračanice.

Cilj Svjetskog dana čišćenja nisu samo čistiji gradovi, parkovi, plaže i šume, nego i pomak ka boljem upravljanju otpadom i podizanje svijesti na lokalnom i globalnom nivou o problemu otpada i hitnosti njegovog rješavanja.

Svjetski dan čišćenja u Bosni i Hercegovini podržali su specijalni partneri projekta Europska Unija u BiH i Olimpijski komitet u BiH. Zlatni sponzori ove akcije su Eko život d. o. o. i Ina i Energopetrol, dok su ostali partneri projekta Vlada Kantona Sarajevo, UN volonteri, Toyota i Ožujsko.

Let’s Do It Bosna i Hercegovina

#SvjetskiDanČišćenja