fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

MFS-EMMAUS organizuje prvi humanitarni bazar

MFS-EMMAUS organizuje svoj prvi humanitarni bazar koji će se održati u Ponedjeljak, 28. 8. 2017. godine u periodu od 9:00h – 17:00h na platou ispred restorana „Leptir“ u Klokotnici, Doboj Istok.

Na ovom bazaru posjetiocima će biti izloženi s ljubavlju i pažnjom ručno izrađeni predmeti korisnika Prihvatnog centra Duje, kolači, odjevni predmeti, kućne potrepštine i sl.  

Sva prikupljena sredstva će od prodatih proizvoda će biti preusmjerena za pomoć u izgradnji kuće porodici Hasanamidžić iz Doboj Istoka.

Ova socijalno ugrožena porodica trenutno teško živi u veoma neuslovnoj kući koja prokišnjava.

Kako bi poboljšali životne uslove ovoj porodici MFS-EMMAUS i Centar za socijalni rad Doboj Istok su pokrenuli akciju prikupljanja sredstava za izgradnju nove kuće. Planirano je da porodica Hasanamidžić u novu kuću useli prije zime, a kako bi se naši planovi što prije ostvarili možete nam pomoći i Vi svojim dobrovoljnim prilogom.

Posjetite naš bazar i pokažite humanost, odaberite nešto lijepo za sebe i svoje najbliže a istovremeno direktno pomozite porodici Hasanamidžić da što prije usele u novu kuću.