fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

MFS-EMMAUS-ov tim učestvuje na SATUC WORLD CUP-u u Bugarskoj

MFS-EMMAUS-ov tim učestvuje na SATUC WORLD CUP-u u Bugarskoj

U širokom spektru aktivnosti MFS-EMMAUS-a i sport je jedan od načina i metoda sa kojima se pruža dobro mladima, daje šansa i podrška za pozitivne socijalne doživljaje koji nerijetko za rezultat imaju i promjene koje na najbolji način odrede njihov dalji životni put.

Kao nastavak podrške djeci, MFS-EMMAUS je prošle godine postao nosioc projekta i član „SATUC WORLD CUP“ koji će se održati u Bugarskoj u periodu od 12.08 – 19.08. 2018. godine. Ranije najavljivano prvenstvo je trebalo da se održi u Kataru ali zbog trenutne situacije u Zaljevu prvenstvo se održava u Bugarskoj.


SATUC WORLD CUP je globalni turnir u fudbalu koji se održava svake dvije godine i u kojima učestvuju dječiji timovi sačinjeni iz različitih zemalja. Organizator ovog kupa je SATUC, neprofitna organizacija osnovana od strane šeike Al Thani i registrirana je kao humanitarna organizacija u Egiptu.


Fokus je na programe koji pomažu u osnaživanju djece kroz projekte u zajednici; unapređivanje djece kroz društvene, akademske i sportske vještine koje su im potrebne kako bi uspjeli u životu.
Nogomet, kao timski sport, SATUC je prepoznao kao ključni alat u ostvarivanju pomenutih ciljeva. On ima jedinstvenu sposobnost da prevaziđe društvene barijere i okuplja ljude.
Ove godine na SATUC-u učestvuje 128 igrača iz 16 zemalja. MFS-EMMAUS je na osnovu navedenih kriterija odabrao predstavnike reprezentacije BiH koji su korisnici naših redovnih projekata i usluga koje pružamo. Ovo je jedinstvena šansa Anelu, Admiru, Muharemu, Jasminu, Taibu, Ervinu i Erdinu da predstavljaju boje naše zastave na ovako važnom svjetskom takmičenju.
Želimo mnogo sreće i golova našem timu koji je jutros stigao u Bugarsku.


Drago nam je da smo postali dio ove prelijepe „SATUC“ priče i da će MFS-EMMAUS kao nosioc ovog projekta još jednom svjedočiti da je i sport jedan od načina kojim se može donijeti dobro čovjeku i tako pozitivnijim graditi njegov svijet.