fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

MFS-EMMAUS partner pokretanju Ženske odbojkaške akademije “Mikasa” u Srebrenici

Početkom naredne godine u Srebrenici će početi sa radom Ženska odbojkaška akademija „Mikasa“ koja bi trebala okupiti pedesetak djevojčica iz ovog grada, među kojima će biti i oko 20 djevojčica iz MFS-EMMAUS-ovog Internatskog smještaja za djecu u Potočarima.

Radi se o projektu „Inkluzija djece Srebrenice u procese modernih gradova BiH“, koji vodi Tuzlak Almir Žilić te koji je prepoznat od strane Ambasade SAD –a u BiH, Vlade Tuzlanskog kantona i uspješnih Podrinjaca.

Uposlenici MFS-EMMAUS-a zajedno sa djecom iz Centra sastali su se u subotu, 16.12.2017. godine sa predsjednikom Akademije kako bi se upoznali sa projektom i detaljima buduće zajedničke saradnje.

Ovaj pilot projekt trebao bi trajati godinu dana, a svim polaznicama, Akademija „Mikasa“ i prijatelji projekta, obezbjedit će besplatnu opremu, prijevoz, stručnu pomoć te treninge koji će se održavati svake sedmice.

Polaznice će voditi akreditovani treneri, koji će im osim sportskog duha, pokušati prenijeti i znanja o zdravoj prehrani, važnostima fitnesa i drugim temama.