MFS-EMMAUS POKRENUO HUMANITARNU AKCIJU: UČENICI POMAŽU NASTRADALIM U POPLAVLJENIM PODRUČJIMA

Nakon prvih vijesti o strašnim poplavama koje su pogodile dijelove Bosne i Hercegovine, osjetila se nevjerovatna solidarnost među građanima naše domovine. Pored brojnih organizacija i udruženja iz zemlje i inostranstva, javljali su se i direktori škola, nastavnici, roditelji, ali ono što nas posebno dirnulo – i učenici!
Naša djeca, Vaša djeca, pokazala su ogromno srce, želju i volju da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.
Ministarstvo Obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona dalo je saglasnost da pokrenemo humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za poplavljena područja Bosne i Hercegovine.
U saradnji sa osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona, učenici će od nastavnog osoblja moći preuzeti jedan stiker za mobitel ili tablet po cijeni od 2 KM ili više stikera, i tako pomoći stanovništvu stradalom u poplavljenim područjima.
Solidarnost i empatija su duboko ukorijenjeni u našem narodu. To su vrijednosti koje ne samo da njegujemo, već ih i prenosimo na naše učenike. Kroz ovakve akcije, djeca uče da pomaganje drugima nije samo dužnost, već čin ljubavi i ljudskosti.
Hvala svima na nesebičnoj pomoći i podršci.
Dobro se boljim vraća!