fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

MFS-EMMAUS POSLAO POMOĆ NARODU LIBANA

Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS uplatio je finansijska sredstva za obnovu nekoliko stambenih objekata koji su pretrpili oštećenja nakon razorne eksplozije na lučkom skladištu u Bejrutu.
Tokom eksplozije oštećeno je mnogo kuća i stanova. Posredstvom partnerske organizacije IHH İnsani Yardım Vakfı iz Turske, MFS-EMMAUS je dostavio pomoć iz BiH za narod Libana koja će se koristiti za popravak, sanaciju i renoviranje oštećenih stanova u Bejrutu.
Obzirom na činjenicu da je u trenutku eksplozije najmanje 135 ljudi ubijeno a 5000 povrijeđeno, ova pomoć je jedan vid i suosjećanja sa porodicama koje su pretrpjele i mnogo više od materijalnih gubitaka jer su izgubili svoje najmilije.
Ranom sanacijom spasit će se mnoge porodice i njihovi životi kao i osiguravanje osnovnih životnih potreba. Mnoge zemlje su se uključile i u osiguravanje pravovremene dostave humanitarne pomoći u vidu hrane i medicinskih intervencija da bi se cjelokupna situacija utemeljila na održiv oporavak.
Na fotografijama je nekoliko stambenih jedinica koje će biti renovirane zahvaljujući našoj donaciji tako da će vlasnici u veoma kratkom periodu moći ponovo ući u svoje kuće nakon obnove i nastaviti sa svojim životima.