fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

MFS-EMMAUS PRIKUPIO 91.713 KG KURBANSKOG MESA 

Proteklih dana Kurban bajrama, veliki broj naših uposlenika i volontera iz Doboj Istoka, Srebrenice, Zvornika i Velike Kladuše je bilo angažovano na samom prijemu, sortiranju, obradi i pakovanju mesa gdje je prikupljeno više od 91 tone koja će da olakša sav naš iskreni i humanitarni pristup prema korisniku tokom cijele godine.

Zahvaljujući prijateljskim organizacijama iz zemlje i inostranstva kao i zaista velikom odzivu građana koji su na vlastitu inicijativu predali svoje meso u našu organizaciju te onih koji su uplatili novac za kurbane na naše transakcijske račune, uključujući i bosanskohercegovačku dijasporu, naše skladišne hladnjače su skoro popunjene.

Zahvaljujemo se:

– Rijasetu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

– Medžlisu Islamske zejednice Tešanj

– Crvenom polumjesecu Turske u Bosni i Hercegovini

– İHH İnsani Yardım Vakfı

– Muslimehelfen

– Stichting Help een wees

– Sharjah Charity International

– Stichting KVS

– Medžlisu Islamske zajednice Kotor Varoš

– Medžlisu Islamske zajednice Gradačac

– Džematu Vukovije Donje

– Medžlisu Islamske zajednice Živinice

– Medžlisu Islamske zajednice Srebrenica

– Medžlisu Islamske zajednice Zvornik

– İlker Yasin Bozkurt

– Avrupa Yardım Vakfı,

– Avrupa Yetim Eli,

– Türkiye Diyanet Vakfı,

– Ismet Çalişkan,

Ova aktivnost koju MFS-EMMAUS realizuje svake godine za vrijeme Kurban bajrama od velikog je značaja jer uveliko pomaže u redovnoj ishrani naših korisnika ali i pruža nam mogućnost da radost Bajrama donesemo u domove mnogih porodica u Bosni i Hercegovini posebno onih koji žive u ruralnom području Istočne Bosne, u kolektivnim naseljima, osobama treće životne dobi i sl.

Svima Vama smo neizmjerno zahvalni na pomoći i donacijama jer Vaša podrška i solidarnost daje nam snagu da nastavimo dalje sa našim humanitarnim radom.

Dobro se boljim vraća!