fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

MFS-EMMAUS prikupio preko 40 tona kurbanskog mesa

MFS-EMMAUS je ove godine za vrijeme Kurban bajrama prikupio preko 40 tona kurbanskog mesa. Jedan dio mesa namijenjen je za potrebe korisnika Prihvatnog centra „Duje“, Narodne kuhinje u Doboju i Internatskog smještaja za djecu u Srebrenici, a preko 10 tona mesa podijeljeno je lokalnom stanovništvu i porodicama širom BiH.

Ove količine mesa prikupljenje su zahvaljujući zaista velikom odzivu građana koji su na svoju inicijativu predali svoje meso u našu organizaciju ali i onih koji su uplatili novac za kurbane na naše transakcijske račune uključujući i bosanskohercegovačku dijasporu.

Veliki dio mesa prikupljen je uz podršku organa Islamske zajendice u BiH sa područja Muftijstva tuzlanskog (Medžlisa islamske zajednice Živinice, Gradačac, Srebrenik, Puračić, Gračanica, Džemat Vukovije Donje, Čelić, Srebrenica) Muftijstva zeničkog (MIZ Tešanj i Žepče), Muftijstva sarajevskog (MIZ Visoko), Muftijstva banjalučkog (MIZ Kotor Varoš i Prnjavor) te zahvaljujući Islamskoj zajednici Bošnjaka u Austriji – IZBA.

Kao i uvijek podršku su nam pružili i naši dugogodišnji prijatelji i donatori: Sharjah Charity International, IHH Insani yardim vakfi, organizacija WEFA, Deniz Feneri, Asocijacija „WAMY-NEDWE“, Hasene, Yardimeli, a ove godine njima su se pridružile i organizacija Crveni polumjesec i Fondacija Diyanet iz Turske, organizacija Laznas AQL iz Indonezije, SOS Dječija sela Gračanica, te Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla.

Ova aktivnost koju MFS-EMMAUS realizuje svake godine za vrijeme Kurban bajrama od velikog je značaja jer uveliko pomaže u redovnoj ishrani naših korisnika, ali i pruža nam mogućnost da radost bajrama donesemo u domove mnogih porodica u Bosni i Hercegovini posebno onih koji žive u ruralnom području Istočne Bosne, u kolektivnim naseljima, osobama treće životne dobi i sl.

“Svima vama smo neizmjerno zahvalni na pomoći jer vaša podrška i solidarnost daje nam snagu da nastavimo dalje sa našim humanitarnim radom”

Dobro se boljim vraća!

[smartslider3 slider=63]