fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

MFS-EMMAUS: priprema i podjela kurbana u toku!

Protekla dva dana u MFS-EMMAUS su pristigle ogromne količine kurbana i u ovim momentima uposlenici i volonteri rade na njihovoj pripremi i podjeli.
MFS-EMMAUS svake godine vrši prikupljanje i distribuciju kurbana, kako za potrebe korisnika Prihvatnog centra „Duje“, Narodne kuhinje u Doboju i Centra za djecu u Srebrenici, kojima ova aktivnost uveliko pomaže u redovnoj ishrani, tako i za distribuciju prema lokalnom stanovništvu posebno socijalno ugroženim kategorijama.

dscn6286-medium dscn6290-medium

 

Zahvaljujemo se svima onima koji su osigurali značajne količine mesa: Rijaset Islamske zajednice u BiH, Muftijstvo tuzlansko i zeničko (MIZ Živinice, Srebrenik, Puračić, Gračanica, Džemat Vukovije Donje, MIZ Doboj, Tešanj, Zavidovići, Žepče, Visoko), Muftijstvo banjalučko ( MIZ Kotor Varoš), MIZ Srebrenica.


Veliko hvala i našim stranim donatorima: Sharjah Charity International, Raf Foundation, IHH Insani yardim vakfi, organizacija WEFA, Deniz Feneri, Asocijacija „WAMY-NEDWE“, IHH Holandija, Hasene.

Posebno se zahvaljujemo svim građanima koji su se na svoju inicijativu potrudili i odazvali našoj akciji koja je od velikog značaja, kako za MFS-EMMAUS, tako i za one kojima će ovi kurbani olakšati svakodnevnicu i uljepšati ove Bajramske dane.

dscn6203-medium dscn6200-medium

dscn6274-medium