fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

MFS-EMMAUS TOKOM RAMAZANA PODIJELIO 20.157 IFTARA NA KUĆNI PRAG I URUČIO 13.092 PREHRAMBENA PAKETA

        Tokom cijelog mjeseca ramazana MFS-EMMAUS je širom Bosne i Hercegovine podijelio 20.157 iftara na kućni prag a socijalno osjetljivim i jetimskim porodicama uručio 13.092 paketa.
Kako smo i ove godine bili spriječeni da organizujemo velike kolektivne iftare kao prethodnih godina što nam zaista nedostaje, odlučili smo ponovo podijeliti radost iftara i iste dostavljati na kućni prag. Logistika i kuhinje su radile užurbano ali sa posebnom radošću, što je svojstveno ovom mjesecu, kako bi svaki postač dobijao na vrijeme topao iftar. Ono što smo zacrtali, ponovno smo prebacili i tako prevazišli i vlastita očekivanja. Napravili smo hiljade pređenih kilometara i stotine podjela prehrambenih paketa.
Važno je napomenuti da smo imali ogromnu podršku iz čitavog svijeta, ljudi su prepoznali naše iskrene namjere i podržali našu ideju koju smo temeljito i profesionalno odradili do zadnjeg dana.
Ovim putem još jednom se zahvaljujemo svim našim donatorima: građanima BiH, BiH dijaspori širom svijeta kao i brojnim domaćim i stranim organizacijama, privrednim subjektima i udruženjima koji su svojim uplatama i angažmanom pomogli sve naše aktivnosti tokom Ramazana. Zahvaljujemo se i svim pojedincima i neformalnim grupama koji su samostalnim akcijama prikupili značajna sredstva za naše ramazanske podjele koje smo realizovali.
Zahvaljujemo se i svim našim uposlenicima koji su tokom cijelog mjeseca nesebično radili, uložili mnogo truda i vremena kako bi sve bilo besprijekorno organizovano.
Kako smo posebno osjetljivi na djecu/jetime i ovaj ramazan smo im priklonili zaista veliku pažnju. Znamo da nam na tome neće niko zamjeriti jer oni je zaista zaslužuju. Sutra nastupa Bajram i svi se nekako približavamo svojim porodicama a ovoj djeci će opet neko nedostajati. Tako smo ovog ramazana, posredstvom donatora obukli 1.300 djece jetima. Mi to od milja zovemo u “bajramsku odjeću” , mada kako god se zvala, izmamila je osmijehe na licima djece a to je jedino bitno.