fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

MFS-EMMAUS u petak šalje četvrti konvoj sa 17 šlepera pomoći u Siriju

Suosjećajući sa teškom sudbinom sirijskog naroda MFS-EMMAUS je nastavio sa aktivnostima prikupljanja pomoći za izbjeglice iz Sirije koje su smještene u kampovima na tursko-sirijskoj granici.

U četvrtom konvoju od 17 šlepera, koji će put Sirije krenuti u petak 12.5.2017. godine u 11 h ispred kompanije Vegafruit u Doboj Istoku, nalazi se 341 tona brašna, 30.015 litara ulja, 7 paleta tjestenine, 2 palete džema, 6 paleta odjeće i 9 paleta dječijih pelena.

.

sirija2 sirija

/

sirija4 sirija6

/

U akciji prikupljanja pomoći za četvrti konvoj najvećim dijelom pomoglo je Muftijstvo zeničko i banjalučko, Udruženje Podrinja-Srebrenica i Fondacija Muharem Berbić.

Na ispraćaju konvoja pored uposlenika i prijatelja MFS-EMMAUS-a prisustvovat će muftija banjalučki dr. Sc. Osman ef. Kozlić i glavni imam Tešnja Fuad ef. Omerbašić – izaslanik muftije zeničkog doc.dr. Ejuba ef. Dautovića.

Pozivamo predstavnike medija da dođu u petak 12. maja u 11,00 sati ispred kompanije Vegafruit d.o.o. u Doboj Istoku odakle polazi konvoj sa humanitarnom pomoći za Sariju, i medijski zabilježe ovaj događaj.