fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

MFS-EMMAUS U SUBOTU OBILJEŽAVA 19 godina uspješnog humanitarnog rada

U subotu 7. aprila 2018. godine, u sjedištu Međunarodnog foruma solidarnosti – EMMAUS u Doboj Istoku sa početkom u 10:00 sati, svečanim programom i prijemom gostiju će biti obilježeno 19 godina humanitarnog rada.

 

U prostorijama radnookupacione terapije Prihvatnog centra Duje će biti prezentovane aktivnosti Udruženja u protekloj godini, pripremljen je kulturno – zabavni program te dodjela priznanja prijateljima i donatorima.

Tokom trajanja manifestacije, održat će se Memorijalni malonogometni turnir za djecu “Franco Bettoli 2018”, u čast velikog humaniste i nekadašnjeg predsjednika Emmaus International.

 

Domaća, nevladina, humanitarna organizacija MFS-EMMAUS, već devetnaestu godinu, postoji i djeluje unutar granica BiH a unazad četiri godine i van granica naše zemlje. U svom radu, kroz različite projekte nastoji da pomogne što većem broju ljudi, tako je u protekloj godini materijalnu pomoć pružila za 12 535 porodica i Udruženja.

Tokom dugogodišnjeg djelovanja MFS-EMMAUS je realizirao niz projekata i pomoć usmjerio prema svim kategorijama društva, od onih najmlađih, do osoba treće životne dobi, uključujući izbjeglice, raseljena lica, žrtve trgovine ljudima, osobe treće životne dobi, beskućnike, lica sa invaliditetom, mlade iz ugroženih/rizičnih grupa te drugih lica u stanju socijalnih, zdravstvenih i drugih potreba. Sa mrežom ureda u Doboj Istoku, Sarajevu, Srebrenici i Zvorniku te sa 263 uposlenika i 50 volontera, MFS-EMMAUS predstavlja jednu od vodećih organizacija u nevladinom sektoru u BiH.