fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

MFS-EMMAUS UČESTVOVAO NA SVEČANOM OBILJEŽAVANJU DANA NEZAVISNOSTI INDONEZIJE

 

 

Predstavnici MFS-EMMAUS-a su učestvovali na svečanosti povodom obilježavanja 74. godišnjice Dana nezavisnosti Republike Indonezije koja se održala  25.09. 2019. godine u Swissotel, Sarajevo.

Ambasadorica Republike Indonezije u BiH Amelia Achmad Yani ugostila je mnoge međunarodne i bh zvanice te je istakla razvijanje poslovne saradnje između Indonezije i BiH, a jedna od tih saradnji je također sa MFS-EMMAUS-om.

Ove godine Indonezija proslavlja 25. godišnjicu uspostave diplomatskih odnosa sa BiH a naše Udruženje se može pohvaliti izuzetno dobrom saradnjom i sa humanitarnim organizacijama iz Indonezije u zajedničkim projektima koji su realizovani u poslednjih nekoliko mjeseci.

Sa našim predstavnicima dogovorena je dalja saradnja kako sa Ambasadom tako i sa brojnim organizacijama iz Indonezije. Ambasadorica je također izrazila želju da u novembru posjeti Prihvatni centar Duje i Internatski smještaj u Potočarima u Srebrenici, te mnoge druge projekte koje MFS-EMMAUS dugih niz godina realizira.

Svečanost je upotpunio ples pod maskama, a potom je uslijedio tradicionalni ples indonežanskog naroda Balinese, dok su posjetioci mogli probati i tradicionalna jela ove azijske zemlje kao što je Nasi Tumpeng, indonežanska rižina kupa, tradicionalno jelo koje se priprema za posebne prilike, porodične proslave, vjenčanja ili rođendane te proslavu Dana nezavisnosti Indonezije.