fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

MFS-EMMAUS učestvovao u organizaciji iftara na Trgu slobode na kojem je prisustvovalo 2.000 džematlija i građana.

Medžlis Islamske zajednice Tuzla upriličio je veliki iftar u subotu 19. maja na Trgu slobode u Tuzli. Ovo je već četvrta godina kako se organizuje iftar na otvorenom u ovom gradu a u čijoj organizaciji učestvuje i MFS-EMMAUS.

Iftar je organiziran uz podršku Muftijstva tuzlanskog, Grada Tuzla, Vlade TK, gradskih i kantonalnih preduzeća, privrednih subjekata, Behram-begove medrese, udruženja, organizacija i pojedinaca s tuzlanskog područja, a učešće u organizaciji je uzeo i MFS-EMMAUS koji je zahvaljujući donaciji Sharjah Charity International uplatio novac za iftare za 100 postača.

Velikom iftaru prisustvovao je muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović, hfz. Ahmed ef. Huskanović, glavni imam Medžlisa Tuzla, predsjednik tuzlanskoga Medžlisa Hasan ef. Spahić, predstavnici Gradske uprave, kao i predstavnici vjerskog, kulturnog, političkog i javnog života Tuzle. Radost ove ramazanske večeri podijelili su i predstavnici drugih vjerskih zajednica u Tuzli.

U ime organizatora prisutnima se obratio glavni tuzlanski imam hfz. Ahmed ef. Huskanović. Huskanović se zahvalio svima koji su doprinijeli da ovaj veliki iftar bude uspješan, ističuči značajnu ulogu tuzlanskih imama, džematlija i omladine u priremi i organizaciji ovog prepoznatljivog iftara.

Ovakvim iftarima žele se na najljepši način promovirati vjerske i kulturno-tradicijske vrijednosti muslimana Bošnjaka, doprinijeti da se duh ramazana osjeti i u javnom prostoru i omogućiti posjetiocima, ali i slučajnim prolaznicima, da osjete, čuju i dožive dio ramazanske atmosfere u Bosni.