fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Misija BiH za narod Sirije se nastavlja: Poslat humanitarni kontejner odjeće i obuće

Zahvaljujući građanima BiH koji su donirali odjeću u humanitarne kontejnere postavljene od strane MFS-EMMAUS-a, danas smo za narod u Siriji poslali kamion sa odjećom i obućom.

Odjeću iz humanitarnih kontejnera postavljenih u Tuzli, Živinicama, Gračanici, Srebreniku i Odžaku u proteklom periodu sortirali su i pakovali uposlenici i volonteri MFS-EMMAUS-a te su za kratko vrijeme uspjeli upakovati 547 kutija i 203 vreća garderobe.

Jedan dio garderobe, tokom Ramazana prošle godine, prikupio je i Medžlis Islamske zajednice Gradačac koji je organizovao akciju prikupljanja odjeće za sirijske izbjeglice.

 

 

Ova pomoć će biti dostavljena direktno u Siriju preko sirijske humanitarne organizacije „Masrrat“ čiji je predstavnik Yasser Wafai prisustvovao danas na ispraćaju kontejnera i koji će zajedno sa našim uposlenikom Mohammedom Yaserom Sabaghom pratiti kontejner te dalje vršiti podjelu garderobe stanovništvu unutar Sirije.

Napominjemo da je MFS-EMMAUS do sada u saradnji sa muftijstvima tuzlanskim, zeničkim, banjalučkim i sarajevskim poslao 53 šlepera odnosno 1280 tona humanitarne pomoći u vidu prehrambenih namirnica i dječijih pelena a ovaj kontejner garderobe je samo nastavak naše humanitarne misije „BiH za Siriju“.

Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način učestvovali da ovu pomoć pošaljemo ratom pogođenom sirijskom narodu koji godinama proživljava ono što smo mi nekada. Pokazali smo još jednom toliko puta dokazanu solidarnost.