fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Mladi iz Švedske posjetili internatski smještaj u Srebrenici

U okviru tradicionalnog humanitarnog putovanja, grupa mladih iz bosanskohercegovačkog omladinskog saveza iz Švedske (BHUF), 12.10.2016. godine posjetila je Ured u Srebrenici kako bi djeci korisnicima internatskog smještaja uručili poklone i donacije koje prikupljaju tokom cijele godine u okviru humanitarnih akcija koje organizuju širom Švedske.

Bosanskohercegovački omladinski savez (BHUF) sa oko 2.000 članova je krovna organizacija za dvadesetak omladinskih udruženja koja djeluje u Švedskoj. Primarni cilj organizacije je očuvanje tradicije i kulture Bosne i Hercegovine, okupljanje omladine porijeklom iz BiH, kao i pružanje prilike za susretanje, sklapanje novih prijateljstava kao i novih iskustava. Unazad nekoliko godina organizacija implementira i humanitarne projekte, na način da prikupljaju sredstva u toku godine na različitim humanitarnim akcijama, te prikupljenu pomoć usmjere na pomoć djeci, ponajviše korisnicima domova za djecu.

.

                             dsc_0400-medium-2 sastanak-medium

.

                          dsc_0386-medium

.

Tokom posjete, upriličen je obilazak Memorijalnog centra u Potočarima, druženje sa djecom korisnicima Internatskog smještaja, podjela paketića kao i sastanak u cilju razmjene iskustava i mogućnosti suradnje između MFS-EMMAUS-a i BHUF-a.

MFS-EMMAUS se zahvaljuje organizaciji BHUF na posjeti koja je djeci uljepšala dan, i raduje se zajedničkoj suradnji u budućnosti.