fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Mladi iz Zvornika, okupljeni ispred MFS-EMMAUS-a, učestvovali na “Olimpijadi tolerancije”

Povodom Međunarodnog dana kulturne različitosti a koji se tradicionalno u svijetu obilježava 21. maja, Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini u saradnji sa koalicijama za borbu protiv mržnje organizovala je Olimpijadu tolerancije.

Na Olimpijadi su učestvovali mladi iz pet gradova u kojima djeluju koalicije za borbu protiv mržnje. Među učesnicima su bili i mladi iz Zvornika, okupljeni ispred  MFS-EMMAUS-a, koji je član Koalicije za pozitivan Zvornik.

Cilj Olimpijade tolerancije je promocija kulturne različitosti, borbe protiv mržnje, uključivanje mladih u aktivnosti koje provode koalicije u njihovim sredinama, kao i uspostavljanje kontakata za druge vidove saradnje.
Mladi iz Bijeljine, Teočaka, Gradačca, Tuzle i Zvornika učili su o karakteristikama i posljedicama govora mržnje, akcionim planovima društvene povezanosti i ljudskim pravima.

Nakon radionice vezane za izradu Akcionog plana o povezanosti i Olimpijade tolerancije, mladi su imali priliku da se takmiče u različitim sportskim vještinama a druženje je završeno vožnjom čamcem po čuvenom jezeru Sniježnica.