fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Načelnik općine Tavšanli, g-din Mustafa Guler sa saradnicima, posjetio općinu Doboj Istok i MFS-EMMAUS

Jučer je u općinu Doboj Istok stigla delegacija iz Turske na čelu sa načelnikom općine Tavšanli gospodinom Mustafom Guler.
Prilikom ove posjete gospodin Mustafa Guler razgovarao  je sa općinskim načelnikom g-dinom Kemalom Bratićem o uspostavi bolje saradnje između ove dvije općine s ciljem realizacije projekata od značaja za građane Doboj Istoka.
Pored toga u prepunoj sali Osnovne škole “Klokotnica” načelnik Mustafa Guler donirao je 1.500 školskih torbi za mališane predškolskog uzrasta koji su za njih pripremili prigodan kulturno- zabavni program.

Obzirom da općina Tavšanli već duže vrijeme pomaže rad MFS-EMMAUS-a, posljednja u nizu pomoći iskorištena je za kupovinu vozila za potrebe projekta „Usluge u zajednici za osobe treće životne dobi“. Ovaj projekat ima za cilj prevenciju institucionalnog smještaja osoba treće životne dobi kojima se pruža kućna njega i pomoć u kući.

DSCN5653-Medium-1024x768

Na simboličan način izvršena je primopredaja vozila nakon čega je uslijedio obilazak Prihvatnog centra Duje i Centra za djecu i mlade.
Gospodin Mustafa Guler je izjavio da će nastaviti pružati podršku općini Doboj Istok i MFS-EMMAUS-u.

Raduje nas činjenica da je saradnja koja je uspostavljena potpisivanjem sporazuma 27.10.2011. godine nastavljena i zahvaljujemo se općini Tavšanli na do sada ukazanom povjerenju i kontinuiranoj materijalnoj pomoći našem Udruženju.