fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Nastavak izgradnje kompleksa „Centar za djecu i mlade“

 

Danas je postavljen kamen temeljac za izgradnju dvije zasebne stambene jedinice koje su nastavak izgradnje kompleksa “Centar za djecu i mlade”.

Uz prisustvo mnogobrojnih gostiju i prijatelja MFS-EMMAUS-a, kamen temeljac postavili su načelnik općine Doboj Istok gospodin Kemal Bratić i glavni imam Medžlisa islamske zajednice Doboj Bajro ef. Dzafić.

Projekat izgradnje ovih stambenih jedinica omogućen je zahvaljujući finansijskoj podršci  Unije općina turskog svijeta (Türk dünyası Belediyeler Birliği – TDBB)  čija je članica i naša općina Doboj Istok.

Sa izgradnjom kompleksa „Centar za djecu i mlade“ započelo se u julu 2014. godine kada je uz pomoć holandske organizacije Stichting Proplan, koja je većinski donator, započela izgradnja prvog objekta Centar za djecu i mlade koji je zvanično otvoren u septembru 2015. godine.

Izgradnjom ovih stambenih jedinica znatno će se olakšati zadnja faza resocijalizacije najmlađih korisnika Centra sa krajnjim ciljem njihove reintegracije u lokalnu zajednicu a predviđeni rok za izgradnju je sredina 2017. godine.