Nastavak podrške i saradnje sa Kantonalnom upravom civilne zaštite TK u borbi sa korona virusom

Danas je MFS-EMMAUS uručio 1000 zaštitnih maski, 200 testova za korona virus i 10 000 zaštitnih rukavica KUCZ-e na dalje raspolaganje po potrebama u kantonu. Također je uručeno i 200 posteljina za Studentski centar (paviljon 1) Univerziteta u Tuzli, koji je mobilisan od strane Kantonalnog štaba civilne zaštite kao karantin za zaražene korona virusom.
“Kantonalna uprava civilne zaštite je svojom naredbom mobilisala Humanitarnu organizaciju MFS-EMMAUS sa svom materijalnom i tehničkom opremom za potrebe Kantonalnog štaba i za potrebe građana tuzlanskog kantona u borbi protiv širenja korone virusa. Ocjena današnje pete sjednice Kantonalnog štaba je da smo napravili dobar potez jer je Udruženje odlično organizovano, imaju samoinicijativu, produktivni su i ekspeditivni što je danas najvažnije. Naše potrebe koje su iskazane za zdravstvene ustanove na kantonu završavaju se u toku radnog dana. Evo kao proizvod saradnje imamo i ovu vrijednu donaciju a prije toga su bile još dvije donacije koje su prevashodno potrebne bolnicama a najvažnija stavka su testovi na korona virus koje je teško nabaviti i kliničkom centru. Zahvaljujući njihovoj uvezanosti sa svim institucijama u BiH mi preko njih uspijevam nabaviti neophodne stvari za rad zdravstvenog sektora” istakao je danas u svom obraćanju
Zoran Jovanović v.d. direktor KUCZ TK.