fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

NOVE ZIMSKE JAKNE I CIPELE ZA MIGRANTE U VELIKOJ KLADUŠI

Svjedoci smo sve nižih temperatura sa kojima se bore migranti u kampu Trnovi, naročito u noćnim satima.

Djeluje bezazleno ova rečenica ako je čitamo u komociji toplog doma. Ako uzmemo u obzir hladne, mokre i orošene improvizirane šatore na blatnjavoj livadi,hiljade kilometara daleko od kuće na putu za ko zna gdje, rečenica dobija smisao i stvara jezu i na samu pomisao da se nađemo u sličnoj situaciji. 

Kako bi ublažili patnju ovih ljudi i omogućili im toplije dane kao i preduge zimske noći izvršili smo kupovinu i podjelu preko stotinu pari zimske obuće i jakni po ranije popisanim tačnim veličinama za svakoga od njih. Nadamo se da će ova oprema barem na trenutak vratiti toplinu oko njihovog srca i vjeru da ipak nisu zaboravljeni i prepušteni na milost i nemilost cjelokupne situacije. 


Bosi i promrzli izrazili su riječi zahvale promuklim glasom iako za to nije bilo potrebe jer njihov osmijeh je bio dovoljna potvrda o zahvalnosti i oduševljenju.
Od malih nogu život čovjeka nauči da se oslanja na čovjeka čineći to u početku sa roditeljima a kasnije oslanjajući se na životne partnere, kolege, prijatelje i dobre ljude u cjelini.

Ali kada vas život odvede daleko od svih, budete iznenađeni kada tamo neko jako daleko podsjeti vas na sve te lijepe manire iz mladosti. Uistinu ovim ljudima treba oslonac i podrška jer ne zaslužuju ništa manje od toga.

 

NOVE ZIMSKE JAKNE I CIPELE ZA MIGRANTE U VELIKOJ KLADUŠI