fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

O.Š „1 mart Jelah“ posjetila Prihvatni centar Duje i uručila vrijednu donaciju

 

U vremenu luksuza i obilja dostupnih djeci u mnogim zemljama svijeta, postoje ipak i ona djeca koja nisu odrastala u najsretnijim okolnostima. Ta djeca nisu ništa manje vrijedna od ostalih, njima samo treba iskrena ruka prijateljstva. 
Da naša zemlja odgaja divnu djecu svjedoči i jučerašnja posjeta učenika O.Š. „1 mart Jelah“ iz Jelaha koji su odlučili da jedna od njihovih aktivnosti u školi bude humanitarna akcija kojom će izmamiti osmijeh na licima korisnika Prihvatnog centra Duje i svojim vršnjacima u Centru za djecu i mlade. Učenici ove škole zajedno sa svojim nastavnicima posjetili su Prihvatni centar Duje, a bajramskim paketićima obradovali svoje vršnjake u Centru za djecu i mlade. Posebno smo sretni i ponosni na saradnju sa O.Š „1 mart Jelah“ koja će se nastaviti i u narednom periodu.
Ramazanske dane nastojimo iskoristiti na najbolji način sa našim korisnicima koji vrlo rado i otvoreno žele razgovarati o ulozi vjere u životu svakog čovjeka. Šaljivim anegdotama, poučnim pričama, ali i vlastitim iskustvima naši korisnici su na jednoj od radnookupacionih terapija otvorili srce jedni drugima i poželjeli da naprave promjene kod sebe kojima će pozivati sve ljude na dobro. Radionici su se pridružili i gosti O.Š „1 mart Jelah“ koji su velikim aplauzom pozdravili iskrenu želju naših korisnika da jedni drugima budemo iskreni prijatelji.