fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Obilježavanje Dječije nedjelje u Internatskom smještaju za djecu u Potočarima

Kao i prethodnih godina, i ove godine je organizovano niz aktivnosti i događaja kojima će korisnici Internatskog smještaja i Dnevnog centra u Potočarima obilježiti Dječiju nedjelju.

U duginim bojama ispunjenom malom Centru koji se nalazi u Potočarima, odjekuje vesela graja mališana ispunjenih pozitivnim raspoloženjem, igrom i drugarstvom.

Mjesto puno života, nade i zajedništva koje šalje samo pozitivne slike iz Srebrenice, posebno ovih dana, obilježavanje dječije nedjelje započelo je radionicom o dječijim pravima na kojoj je glasno ukazana obaveza poštivanja Konvencije UN-a o pravima i potrebama djece te odgovornost koju porodica, škola, država i njene institucije imaju u zaštiti djece i njihovih prava.

 

U saradnji sa Područnom školom u Potočarima organizovan je maskenbal na kojem je učestvovalo 130 djece. Svoju kreativnost i maštovitost djeca su pokazala kroz veoma interesantne kostime kojima su oduševili sve prisutne.

 

 

Naredni dan održana je radionica sa korisnicima Internatskog smještaja na temu „Dječija prava“  u saradnji sa CHREA organizacijom koju predvodi Mladen Kojić.

U saradnji sa SOS Dječija sela BiH-Ressursni centar za dijete i porodicu Srebrenica, realizovane su i radionice na temu dječijih prava za srednjoškolce, predavanja za djecu Dnevnog centra kao i sportski dan koji je djecu posebno oduševio.

Kao nastavak aktivnosti djeca iz Internata će zajedno sa mališanima iz Dnevnog centra posjetiti Policijsku stanicu u Srebrenici čime se završava obilježavanje Dječije nedjelje.