fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Obilježen “Dan sigurnijeg interneta” u Dnevnom centru u Potočarima

Mališani Dnevnog centra za djecu i mlade u Potočarima danas su u sklopu svojih svakodnevnih aktivnosti obilježili “Dan sigurnijeg interneta”. Dan sigurnijeg interneta jedan je od najvažnijih dana u kalendaru informacijske sigurnosti a obilježava se svake godine, drugog dana u drugoj sedmici februara.

Djeca su kroz predavanje edukatora mogla čuti niz pojedinosti o sigurnom surfanju i bezopasnom korištenju ovog sve popularnijeg i neizostavnog medija u svijetu. Mališani su uvijek radoznali na ovu temu pa i ovoga puta nisu izostajala brojna pitanja o mogućnostima interneta na koje ih svakodnevno nastojimo usmjeriti kroz aktivnosti i rad sa njima. Danas su imali priliku i koristiti naš kabinet za informatiku u sklopu edukativnog centra i kroz praktične primjere upoznati mnoge do sada nepoznate činjenice korištenja računara i sigurne pretrage interneta.

Svjesni činjenica da doba informacionih tehnologija napreduje munjevitom brzinom i da su djeca već od najranije predškolske dobi dobro informisana sa korištenjem ovog medija, kontinuirano radimo na što zdravijem pristupu i osvještavanju djece da ga savjesno i svrsishodno koriste u svojoj budućnosti.