fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

ODRŽANA RADIONICA NA TEMU PROMOCIJE TOLERANCIJE I NENASILNE KOMUNIKACIJE

U okviru aktivnosti projekta „All together “ kojeg MFS-EMMAUS realizuje uz finansijsku podršku Američke ambasade u Bosni i Hercegovini, proteklog vikenda je u prostorijama MFS-EMMAUS-a održana radionica na temu „ Promocija tolerancije i nenasilne komunikacije“.
Sudionici pomenute radionice bile su mlade osobe u dobi od 15 do 30 godina. Njih ukupno 20 dalo je doprinos realizaciji navedene teme, a cilj je bio podizanje svijesti o važnosti razvijanja visokog praga tolerancije na različitosti u svrhu smanjenja nasilnih vidova komunikacije zasnovanih na predrasudama i stereotipima.
Kroz raličite aktivnosti i radionice voditelj je imao zadatak da potiče i olakšava razmjenu iskustava. Ovakav vid rada omogućava iskustveno učenje o sebi i drugima, a ono u čemu se ogleda pravi edukacijski doprinos takvog načina rada je cjelovit lični rast i razvoj.
Pored edukativnog dijela, moramo priznati da je iza nas super proveden vikend. Učesnici radionice koji su bili dio ove priče stigli su iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine i iskoristili su to na najbolji mogući način uz druženje, pjesmu i zabavu.
Poslije obilnog roštilja, nekolicina učesnika se javila dobrovoljno za pomoć pri unošenju uglja za potrebe našeg Centra. Kažu, “mi to onako da se razdrmamo kako se ne bi udebljali”. 🙂
Omladina je naša snaga i mi se maksimalno trudimo da ulažemo u njihovu edukaciju i napredak.