fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Općina Tavšanli iz Turske nastavlja podršku Prihvatnom centru Duje

S ciljem jačanja bratskih i prijateljskih odnosa između naroda Turske i BiH, Općina Tavšanli iz regije Kutahya već duži niz godina pruža podršku funkcionisanju Prihvatnog centra Duje te pomaže one kojima je pomoć najpotrebnija.

U aprilu 2016. godine delegacija općine Tavšanli, na čelu sa načelnikom Mustafom Gulerom, posjetila je Prihvatni centar Duje, gdje je uručena vrijedna donacija za nabavku vozila za pružanje usluga za potrebe projekta “Usluge u zajednici za osobe treće životne dobi”, te je tom prilikom načelnik Mustafa Guler, izjavio da će nastaviti pomagati Prihvatni centra Duje gdje je smješteno preko 420 korisnika različitih socio-zdravstvenih patologija.

Općina Tavšanli zajedno sa  gospodinom Mustafom Guler ispunila je svoje obećanje i uplatila vrijednu donaciju za podršku radu Prihvatnog centra Duje, kojom su još jednom pokazali da ne zaboravljaju one koji su svoje utočište i zaštitu pronašli u ovom Centru.

Raduje nas činjenica da je saradnja koja je uspostavljena potpisivanjem sporazuma 2011. godine nastavljena te se još jednom zahvaljujemo općini Tavšanli na do sada ukazanom povjerenju i kontinuiranoj materijalnoj pomoći našem Udruženju.

tavsanli