fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Osigurana jednomjesečna pomoć za Narodnu kuhinju Stari Grad u Sarajevu

 

MFS-EMMAUS je osigurao jednomjesečnu pomoć u namirnicama za Narodnu kuhinju Stari grad u Sarajevu u kojoj se na dnevnoj bazi priprema 1.200 obroka za najugroženije kategorije stanovništva. Primopredaja doniranih namirnica izvršena je jučer, 15. augusta 2016. godine u prostorijama Narodne kuhinje Stari Grad.

“Tetka Zilha i njenih 1.200 korisnika su neko ko ne smije biti zaboravljen i ko treba našu stalnu podršku. Emmausova pomoć Narodnoj kuhinji Stari Grad je u vrijedosti preko 14.000 KM, a sastoji se od namirnica koje je tetka Zilha trebovala na osnovu mjesečnih potreba kuhinje. Svaka pozitivna akcija sa sobom nosi i neku poruku, a ovom akcijom željeli smo poručiti da se ‘dobro boljim vraća’. To je ono što nas motiviše da se radi i djeluje za sve kojima je pomoć potrebna”, izjavio je Elmedin Škrebo projekt menadžer MFS-EMMAUS-a.

MFS-EMMAUS na dnevnoj bazi priprema preko 2 hiljade obroka za preko 700 stalnih korisnika, od kojih je u  Prihvatnom centru “Duje” 416 korisnika, u Narodnoj kuhinji u Doboju do 300 korisnika, u Internatskom smještaju za djecu Srebrenice 38 korisnika, za djecu u Dnevnim centrima u Zvorniku, itd.

Osim svojih stalnih korisnika MFS-EMMAUS pomaže povremeno i ishranu korisnika usluga u drugim kuhinjama širom BiH. Do sada je pomoć uručivana Narodnim kuhinjama u Visokom i Gračanici. Pomoć Narodnoj kuhinji Stari Grad samo je nastavak ovakvog načina pružanja pomoći javnim kuhinjama. S obzirom na stalno povećanje broja korisnika ovih kuhinja, nadamo se da ćemo moći i više pomoći, što će uveliko ovisiti od donacija dobrih ljudi koji podržavaju aktivnosti i rad MFS-EMMAUS-a.