fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Otvoren 18. EMMAUS – Međunarodni omladinski radni kamp u Potočarima

Danas je u Potočarima, uz prisustvo volontera, uposlenika i prijatelja MFS-EMMAUS-a, svečano otvoren 18. po redu Međunarodni omladinski radni kamp, koji ima za cilj promociju tolerancije, suživota i jednakosti za sve.
Koordinator kampa, Haris Okanović, ispred domaćina zaželio je toplu dobrodošlicu i iskazao je riječi zahvale svim učesnicima na odzivu za kamp.
Prisutnima se obratio i Nermin Alivuković, ispred Općine Srebrenica, koji je naglasio važnost realizacije jednog ovakvog projekta na prostoru Općine Srebrenica i uopšteno Podrinja. Pohvalio je rad MFS-EMMAUS-a na području Srebrenice, te se zahvalio na svemu što čine za stanovnike ove općine kroz svoje projekte.
Ovogodišnji Međunarodni omladinski radni kamp svečano je otvorila predsjednica Udruženja „Srebreničke majke“ Fazila Efendić, koja je svim učesnicima zaželjela uspješan rad, fino druženje, te sticanje nezaboravnih uspomena i iskustava.
Ove godine na kampu će prisustvovati 80 volontera iz cijele Bosne i Hercegovine, Srbije, Francuske, Belgije, Turske, Španije, Rumunije i Nizozemska, a boraviće u kapacitetima našeg Internatskog smještaja u Potočarima.
Aktivnosti koje će se realizovati tokom kampa su uglavnom radnog karaktera. Pored radnih, tu su i edukativne radionice i aktivnosti kao što su posjete Memorijalnom centru – Historijski časovi, kreativne i umjetničke radionice, internacionalno veče, zabavne aktivnosti, pomoć u kući korisnicama projekta “Ljubav za majke Srebrenice”, radovima na proširenju kapaciteta, sportski turniri, izleti i sl.
Dobrodošlicu i ugodan boravak želimo svim našim volonterima.
Dobro nam došli.