fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

OTVORENE APLIKACIJE ZA „12. EMMAUS – MEĐUNARODNI OMLADINSKI RADNI KAMP 2017“

28

Organizator: Udruženje “HO Međunarodni forum solidarnosti-EMMAUS”

Lokacija: Potočari (Srebrenica), Bosna i Hercegovina

Period: od 10. jula do 24. jula 2017. godine

 

O projektu:

Udruženje „HO Međunarodni forum solidarnosti–EMMAUS“ je daleke 2006. godine pokrenuo organizovanje Međunarodnih omladinskih radnih kampova. Slijedeći programski cilj pokreta Emmaus International-a po kome se omladinski kampovi organizuju širom svijeta MFS-EMMAUS, kao jedina članica Emamus Internacionala iz države koja nije u EU, tokom 2006. godine je predložio uvođenje omladinskog kampa u Bosni i Hercegovini, kao omladinskog događaja čiji će konstantni cilj biti promocija tolerancije, suživota i jednakosti za sve u postratnoj državi kao što je Bosna i Hercegovina. Imajući u vidu gore navedeno Srebrenica je odabrana kao mjesto za implementaciju. Od tada, se redovno, svake godine u julu održava kamp, a zainteresovanost mladih za učešće, raste iz godine u godinu. Kampovi svake godine okupljaju preko stotinu mladih i volontera iz BiH i Europe, koji svojim društveno korisnim radom doprinose razvoju i unapređenju životnih uslova stanovništva na području opštine Srebrenica i okoline.

 

Aktivnosti:

Lista aktivnosti koje će se implementirati za vrijeme kampa se formira u saradnji sa opštinom Srebrenica i u skladu sa projektima MFS-EMMAUS-a.Aktivnosti kampa obuhvataju renoviranje kuća, vodovodnih i distributivnih mreža, pomoć stanovništvu koje se nalazi u stanju socijalne potrebe, obnovu gradskih parkova, restauraciju kulturnih znamenitosti i spomenika, čišćenje rijeka i jezera, renoviranje škola i puteva i sl.

Pored radnih aktivnosti kroz različite edukativne, zabavne i sportske aktivnosti kamp je usmjeren na sticanje znanja o procesima pomirenja i izgradnji mira. Navedene aktivnosti doprinose promociji tolerancije i dijaloga kao osnovnog sredstva za razvoj i očuvanje mira i jačanje aktivnog učešća mladih u zajednici. Kroz različite izlete, posjete, prezentiranje običaja, tradicija različitih kultura i religija, učesnici kampa stiču nove vještine, poznanstva i nezaboravna iskustva.

 

Registracija/aplikacija:

Rok za prijem aplikacija je 05. juni 2017. godine. O  ishodu aplikacije biti ćete obavješteni najkasnije do 20. juna 2017. godine putem e-maila ili broja telefona koji ste naveli u aplikaciji. Učesnicima će naknadno biti poslana brošura sa detaljnijim informacijama o aktivnostima.

Broj mjesta je organičen, zato požurite sa Vašom  prijavom!

PRIJAVITE SE 

 

Za sve dodatne informacije, nejasnoće ili pitanja budite slobodni pisati na:

mladi@mfs-emmaus.ba

ili pozovite na broj: +387 62 151 481 Mirela Ahmetbegović

 

VIDIMO SE U SREBRENICI!