fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Počeo sa radom dnevni Centar u Potočarima

Nakon nekoliko mjeseci pauze zbog nastale epidemiološke situacije, juče je ponovo počeo sa radom naš Dnevni centar u Potočarima. Za početak smo krenuli sa 20 djece kako bi mogli ispoštovati sve preventivne mjere u skladu sa uputama nadležnih Kriznih štabova. Moramo naučiti da živimo sa pandemijom a dječija igra i edukacija ne smije da bude zapostavljena. Mališani su sa oduševljenjem primili vijest o ponovnom pokretanju Dnevnog centra koji za njih znači lijepo druženje, zabavu sa vršnjacima i druge aktivnosti prilagođene ovom uzrastu. Sretno mališani 🥳 uživajte.
Napomene radi, Dnevni centar za djecu iz lokalne zajednice predstavlja mjesto gdje mogu učiti kroz igru, otkrivati svijet i upoznavati nove prijatelje. To je mjesto gdje mogu pojesti užinu i popiti čaj uz druženje sa vršnjacima i osobljem Dnevnog centra.
U okviru Dnevnog centra realizuju se različite aktivnosti koje su prilagođene uzrastu i interesovanju djece. Neke od aktivnosti su: pomoć pri izradi domaće zadaće kao svakodnevna aktivnost, kreativne i edukativne radionice, sportsko-rekreativne aktivnosti, ritmičko-muzičke radionice, informatičke radionice i individualni rad sa djecom. Također djeca mogu pohađati kurseve engleskog i njemačkog jezika i sve je besplatno.