fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Podijeljeni školski udžbenici za 150 jetima

U okviru projekta “Sponzorstvo djece bez jednog ili oba roditelja – jetima”, za 150 učenika od prvog do trećeg razreda sa teritorije čitave Bosne i Hercegovine, koji po već postojećim projektima finansiranim od Ministarstva nisu dobili udžbenike kroz obrazovne ustanove, MFS –EMMAUS je obezbijedio udžbenike i radne sveske u iznosu od po 50 KM.

 

Naš tim je obišao cijelu Bosnu i Hercegovinu, počevši od Istočne Bosne, našeg glavnog grada, lijepe nam Kajine ali i tople Hercegovine i usrećio mnoge đake sa željom da u novoj školskoj godini usvoje nova znanja i mnogo petica donesu zahvaljujući doniranim knjigama za koje većina socijalno ugroženih roditelja ne bi mogla izdvojiti novce nego bi bili prisiljeni koristiti knjige od prethodnih generacija. Projekat školskih udžbenika za jetimske porodice finansiran je od strane turske organizacije IHH.

 

Realizacija projekta “Sponzorstvo djece bez jednog ili oba roditelja – jetima”, je započela 2011. godine a MFS-EMMAUS učestvuje u mjesečnom stipendiranju preko 1.300 djece sa područja cijele BiH.