fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Podijeljeno 200 prehrambenih paketa na području Tuzlanskog kantona

 

Zahvaljujući našim donatorima i prijateljima Sharjah Charity International iz UAE, povodom 45. godišnjice osnivanja Ujedinjenih Arapskih Emirata, MFS-EMMAUS je izvršio podjelu 200 prehrambenih paketa za socijalno ugrožene osobe i korisnike kućne njege.

Podjela paketa je izvršena na području Tuzlanskog kantona (Banovići, Gračanica i Doboj Istok). 

Ujedinjeni Arapski Emirati su federacija sedam emirata, svaki sa svojim jedinstvenim karakteristikama i posebnostima, ali ujedinjeni zajedničkim ciljem i sudbinom. Sedam emirata su, zajedno sa Bahreinom i Katarom, 27. februara 1968. formirali Federaciju Arapskih Emirata. Bahrein i Katar su napustili ovu Federaciju i proglasili se nezavisnim državama 1971. godine. Tada su šest emirata: Abu Dhabi (Abu Dabi), Dubai, Sharjah (Šardža), Ajman (Adžman), Umm Al-Qaiwain (Um el Kajvain) i Fujairah (Fudžajara)  obrazovali 1971. nezavisnu državu pod nazivom Ujedinjeni Arapski Emirati. Članica UN su postali 2. decembra 1971. godine.  

Naknadno im se u februaru 1972. pridružio i sedmi emirat Ras Al-Khaimah (Ras el Kajma). Među njima je najveći i ekonomski najznačajniji Abu Dhabi koji zahvata 88% teritorije i 43% stanovništva Federacije, a zatim dolaze Dubai i Sharjah.

 

U UAE postoji veliki broj humanitarnih organizacija među kojima je i Sharjah Charity International sa kojom MFS-EMMAUS ima saradnju od 2015. godine.

Sharjah Charity International je počeo sa radom 1989. godine a radi u 82 zemlje svijeta, na svim kontinentima, već 25 godina. Prva zemlja prema kojoj su krenuli sa projektima izvan UAE je bila BiH. Najvažniji projekti su im oni koji su usmjereni na obrazovanje i zdravstvo.

 

Povodom Dana Državnosti UAE našim donatorima upućujemo iskrene čestitke.

Hvala vam što dajete podršku našim nastojanjima da pomognemo i uljepšamo svakodnevnicu onima kojima je pomoć najpotrebnija!