fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Podjela prehrambenih paketa u saradnji sa Vakufskom direkcijom Republike Turske (T.C. Vakiflar Genel Mudurlugu)

Hladna zima nosi sa sobom razne probleme, često socijalno ugroženim porodicama napravi pregršt neprijatnih iznenađenja, nestanak ogrijeva, hrane, kao i ostalih namirnica potrebnih za normalno preživljavanje. Proteklih dana pokušali smo te iste porodice iznenaditi ali pozitivno, podjelom paketa koje je prošle sedmice donirala Vakufska direkcija Republike Turske (T.C. Vakiflar Genel Mudurlugu) u saradnji sa Vakufskom direkcijom IZ BiH. 
Distribucija je vršena na različitim lokacijama shodno analizi predhodnih podjela. U prvom turnusu veliki broj paketa je podijeljen jako starim i iznemoglim osobama koje nisu u mogućnosti hodati po sniježnim nanosima da bi obezbijedili hranu za sebe, kao i sa druge strane socijalno ugrožene porodice i udaljenija povratnička mjesta koja su u jako teškoj situaciji. Pored Općina Doboj Istok i Gračanice probili smo se i do Snagova kako bi uručili 80 paketa za socijalno ugrožene povratničke porodice.
Još jednom se zahvaljujemo Vakufskoj direkciji Republike Turske i Vakufskoj direkciji Islamske zajednice BiH na doniranim prehrambenim paketima koje ćemo u narednim danima dijeliti širom Bosne i Hercegovine.