fbpx
JEZIK
  • Bosanski
  • English
Pretraga za:

Pomozite adaptaciju kuće petočlane porodice Osmanović iz Gradačca

Na poziv Odjela za socijalnu skrb Medžlisa islamske zajednice Gradačac, posjetili smo porodicu Osmanović u gradačačkom naselju Novalići. Na licu mjesta zatičemo jako neuvjetan objekat za stanovanje u kojem boravi peteročlana porodica bez gotovo ikakvih primanja. Prikupljanjem sekundarnih sirovina i uzgojem ovaca, uspijevaju sastaviti kraj sa krajem.

 

Muhamed Osmanović je bio jedan od priznatih boraca na gradačačkom ratištu u proteklom ratu, obolio je od dijabetisa a kao rezultat svega toga nedavno mu je amputirana i desna noga. Da bi stvar bila gora, Muhamed je zbog dodatnih komplikacija i bolesti morao odstraniti i jedan dio grkljana što dodatno otežava njegovu borbu u životu.

 

Njihova kćerka je takođe bolesna te zbog nedostatka zdravstvenog osiguranja rijetko posjećuje doktora kako bi se liječila. Mlađi sinovi sa majkom se svakodnevno bore da izvuku poneku marku prikupljajući i prodajući staro željezo.

 

„Preživljavamo, govore nam Muhamed i Mina a kako nam je teško, znamo jedino mi“.

MFS-EMMAUS pokreće apel za adaptaciju kuće porodici Osmanović. Uplatom donacija na žiro račun MFS-EMMAUS-a, direktno pomažete što bržem rješavanju teške situacije koja je zadesila ovu skromnu porodicu.

 

Uni Credit Banka

3383002250449586

Foreign currency account

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA39 3389104805723482

Svrha uplate: Adaptacija kuće porodici Osmanović

Podijelite ovu objavu sa svojim prijateljima jer na taj način nam indirektno pomažete u ostvarivanju ciljeva.

 

Dobro se boljim vraća!

 

1
4
3
8
5
2
6
7
1 4 3 8 5 2 6 7